Sainpas sittenkin kutsukirjeen!
Olin sijalla 14 kun 20 otetaan sisään!
Voi tätä ilon päivään sanon <3

Olen sen kunniaksi nauttimut jo mansikka-limoncellon,oluen, omppulight siiderin ja mansikkamargaritan :)
Ja tänää tein vähä leipomuksia sillä menin töissä sanomaa että jos pääsen kouluu ni leivon kaikkia mahdollisia herkkuja :D

Härifrån tvattas eli täältä pesee

mustikkamuffinsseja

1720488.jpg

Tän ohjeen jostain blogista olen napannu, muisti vaan hatara joten en tiiä mistä. jos joku tahtoo krediitit niin ilmoittautukoon allekirjoittaneelle. Elikkäs

Helpot mustikkamuffinssit

4 munaa
2dl sokeria
2dl maitoa
200g margariinia
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
4tl vanilijasokeria
5dl mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva maidon kanssa vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan mustikoiden kera. Annostele vuokiin ja paista 200 C 15-20min.


1720489.jpg

ohje täältä

Mukaelin tätä hiukan kun kaapissa oli puolikas Smarties-suklaalevy (joka on ihan kamalan pahaa :/)
ja  löysin jonkun vanhan avatun banaanilastupussin (hyviähyviähyviä mutta vaan tuoreeltaan, nyt olivat jo aika naheita) joten nehän piti saada tuupattua johonkin.

BANAANISUKLAAMUFFINSSIT

2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
75-100 g margariinia
1 dl vahvaa kahvia
75-100 g suklaata
1 banaani

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe jauhoihin ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kahvin kanssa. Lisää sulatettu margariini ja raastettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattu banaani (tässä kohtaa lisäsin ensin liotellut ja sitten muussatut banaanilastut). Kaada taikina isoihin muffinssivuokiin (12 kpl) ja paista 200°C uunin keskitasolla noin 20 minuuttia (mulla riitti melkei lähemmäs 15min mutta teen yleensä aika pieniä kun mun muffinssit muuten leviää kamalaksi kun ei ole mitään peltiä mikä pitäs ne kasassa).


Tein mä vielä semmosen Pätkis-juustokaakunkin joka löytyy tätä nykyä jo melkei jokasesta leivontablogista. Ekana ohjeen nähny muistaakseni chocomumilla joten sinne siis tästä.
Tätäkin vähän muuntelin matkan varrella, laitan lisäyksinä oikean ohjeen perään (olin laiska ja copypastesin :) ).

MINTTUDOMINO-PÄTKISKAKKU

 

2 X 1 "pötkö" Minttudominokeksejä, eli yksi paketillinen (minä laitoin 1 ½ pkt ja oli mielestäni riittävästi) (minäpä laitoin puolikkaan pakettia digestivejä)

60-80g Voita

 

TÄYTE:

 

4 Liivatelehteä

10 Pätkistä (minä ostin 2 pätkispussia ja kakkuun käytin 240g, loput pistelin parempiin suihin...)

250g Maustamatonta tuorejuustoa (esim. Mascarpone)

1 tlk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

½ dl Kuumaa kahvia (hedelmätiivistemehuun tein eli kuuma vesi+tiiviste)

 

Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Painele muruseos irtopohja- tai reunavuoan pohjalle. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Hienonna (minä sulatin massaksi) sillä aikaa pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon. Puserra liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuva tuloo kun kerkee jos tulee ollenkaan :)